Spoed 06-28855237  (tijdelijk niet bereikbaar voor spoed)

Aanbod

De praktijk biedt diverse soorten zorg aan voor paarden en pony’s. Zo is er de preventieve zorg waarmee we proberen te voorkomen dat uw dier ziek wordt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan entingen en ontwormen. Uiteraard bieden wij in geval van ziekte of afwijkingen ook de reguliere medische zorg aan. Daarnaast zijn er een aantal specialisaties zoals chiropractie en acupunctuur waarmee we proberen de reguliere zorg aan te vullen en is de voorplanting een groot onderdeel van de praktijk waarbij we u en uw merrie kunnen begeleiden van de hengstenkeuze tot de geboorte van het veulen.

Chiropractie

Chiropractie kan dieren helpen met klachten welke hun oorsprong hebben in de wervelkolom, het zenuwstelsel, de spieren, de banden en de gewrichten. Eerst wordt een diagnose gesteld. Aan de hand van de diagnose wordt met u doorgesproken of chiropractie een uitkomst kan bieden. Vervolgens wordt uw paard behandeld door middel van manipuleren. Om goed bij het paard zijn rug te kunnen komen wordt er indien mogelijk gebruik gemaakt van een blok om op te staan. Na de behandeling wordt met u doorgenomen hoe de komende dagen/weken/maanden de training het beste kan worden uitgevoerd. Afhankelijk van de diagnose en wat er gevonden is tijdens de behandeling kan de training bestaan uit stappen aan de hand of in de stapmolen, longeren of rijden. Als u de training zelf niet ziet zitten kunnen wij samen zoeken naar een oplossing. Op de praktijk is een stapmolen aanwezig, u zou uw paard op de praktijk kunnen stallen, of wij kunnen u advies geven bij de zoektocht naar een trainer voor uw paard of pony.

Om de effecten van de chiropractiebehandeling te versterken bieden wij acupunctuur aan. Bij een combinatiebehandeling geven wij een leuke korting.